DVD over Haps in de jaren '50

 
 


Stichting Haps'Heem is bezig met het digitaliseren van films over Haps. Er circuleerden verschillende kopieën van oude films door Haps.

 

Emiel Laurant is namens de stichting begonnen deze originele films op te sporen, ze professioneel te digitaliseren en bijeen te brengen op DVD. Hij werkt al geruime tijd enthousiast aan dit project.

Besloten is om de komende jaren verschillende DVD’s namens Haps’ Heem uit te brengen. We zijn begonnen in 2011 met de films uit de jaren 50. Enkele films zijn voorzien van tekst en zijn ingesproken over wat je ziet.

Een waar collectors item!

Emiel vertelt: "Nadat ik via via een oude videoband gekregen had met daarop een aantal films over het dorp waar ik zo'n 22 jaar gewoond heb, raakte ik hier in geïnteresseerd. Vooral wie er in beeld kwamen maar ook al die rare gebouwen waarvan ik niet wist waar ze stonden trokken mijn aandacht. In 2.5 jaar tijd kwam ik in contact met de stichting Haps'Heem, samen maakten we plannen over het realiseren van een DVD en nu na tallozen interviews met "de ouderen" in Haps kan ik zeggen dat de eerste DVD klaar is."

Enkele beelden van de DVD, klik op de foto voor een vergroting:

     
             
     

 

Het opsporen van de originele 8mm filmbanden was een heel karwei. Gelukkig is dit voor een groot deel gelukt en het resultaat is verbluffend goed! Door deze goede kwaliteit werd uiteindelijk het herkennen van mensen makkelijker. Een twintigtal ouderen in Haps vond ik hiervoor bereid. Met behulp van deze gesprekken had ik genoeg informatie om zelfs alle films over de jaren 50 van commentaar te voorzien."

In de reeks DVD's over Haps is de eerste film over de jaren 50.
In onderstaande promo krijgt u een indruk over de kwaliteit en inhoud van de DVD.

Deze film is niet meer direct via deze website te bestellen. Mocht u interesse hebben neemt u dan via e-mail contact op met Sichting Haps' Heem via info@hapsheem.nl