Oorlogsgraven in Haps

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er in de herfst van 1944 vier gesneuvelde Britse militairen tijdelijk begraven op het Marijkeplein in Haps. Het zijn Wilfred Rigby, Warren Harris, Arthur Longhurst en Francis Cannings, deze zijn in 1947 herbegraven op het oorlogskerkhof in Overloon.

De Stichting Overloon War Chronicles houdt zich onder andere bezig met het achterhalen van de foto’s en verhalen van alle 281 op de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) begraafplaats in Overloon begraven Britse militairen.

Commonwealth War Graves Commission begraafplaats in Overloon

Van twee van de omgekomen militairen,  Wilfred Rigby en Warren Harris, heeft de stichting na veel onderzoek gegevens van deze mannen weten te achterhalen. Op de website van Overloon War Chronicles staan de biografieën en foto’s: 

Biografie Wilfred Rigby

Biografie Warren Harris

De Stichting Overloon War Chronicles is op zoek naar foto’s van het Marijkeplein waar de graven op te zien zijn. Ook foto’s van Britse militairen die in Haps gelegerd waren. Verder zijn ze ook geïnteresseerd in verhalen e.d.  omdat veel van die militairen patrouilles en gevechten uitvoerden in Overloon en omgeving en daar ook veel gesneuveld zijn. 
Als er mensen zijn die nog informatie hebben en/of foto’s kunnen contact opnemen met Haps Heem of met Overloon War Chronicles.